четвъртък, 6 септември 2012 г.

5 места, които трябва да снимате.

1.Седемте Рилски Езера-

Седемте рилски езера е група езера с ледников произход, разположена в планината Рила. Това е най-посещаваната от туристи езерна група в България, част от Стоте национални туристически обекта. Езерата се намират в Дамгския дял на Северозападна Рила и са разположени между 2100 и 2500 метра надморска височина. Те са разположени стъпаловидно - вдлъбнатини по склона на планината, като отделните езера са свързани помежду си чрез малки поточета. При преминаването на водата по тези поточета са образувани малки водоскоци и водопади.

2.Соколски манастир-Габровски Соколски манастир „Успение Богородично (наричан още Габровско-Соколски манастир, Габровски манастир или Соколски манастир) е действащ смесен манастир на Българската православна църква, намиращ се в Северна България, близо до Габрово. Манастирът е основан в началото на 1833 година от Йосиф Соколски.Манастирът е разположен в местността Соколова пещера по горното течение на река Янтра, сред северните склонове на Стара планина, на 4 километра южно от етнографското селище Етъра и на 12 километра югоизточно от Габрово

 

 3.Парк „Кайлъка“ 

Парк „Кайлъка“ се намира на юг от Плевен и е обявен за защитена местност.

Кайлъка е разположен на около 10 хил. дка в карстовата долина на река Тученица. Естественият каньон на реката е приютил богата и разнообразна флора и фауна, където се срещат уникални за България и Балканския полуостров растения, а много от птиците и бозайниците са включени в червената книга на България. Тук са живели праисторически животни и създания преди милиони години, а в повечето варовикови скални маси все още се забелязват фосили на древни водни организми. С просто око се забелязва спада на световния океан през хилядолетията като оформени етажи по скалите и множеството пещери. Паркът предлага уникално съчетаващи се възможности за разходка, отдих и развлечения. Отвесните скали, високи над 40-50 метра са прекрасни за практикуване на скално катерене.
4.Шабленско езеро
Шабленското езеро е езеро в Североизточна България. То е лагуна, отделена от морето с пясъчна коса. Влиза в границата на защитената територия от 510 ха, включено е в списъка на орнитологично важните места в Европа. Площта му е 0,8 кв. км, дълб. 0,4 - 4 м, солеността е 0,4%. Намира се на 3 км източно от Шабла.
5.Ковачевица 

Село Ковачевица се намира в планински район, в западните Родопи. На около 24 километра е град Гоце Делчев, а най-близкото населено място до Ковачевица е село Горно Дряново на 5 километра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар